Vabilo na dogodek: Pet let direktive IDD – ugotovitve in izmenjava izkušenj

EIOPA dne 9. in 10. marca 2023 organizira javni dogodek »Pet let Direktive o distribuciji zavarovanj (IDD) – čas za pregled«. Namen je zaokrožiti pregled petih let uporabe direktive in izmenjava izkušenj ob njeni uporabi. Dogodek je brezplačen in odprt za vse organizacije in drugo javnost.

Direktiva o distribuciji zavarovanja (IDD) je začela veljati 23. februarja 2016 ter bila v nacionalno zakonodajo držav članic EU implementirana večinoma med 23. februarjem in 1. oktobrom 2018, v Sloveniji pa s 26. februarjem 2019 z Zakonom o spremembah in dopolnitvah Zakona o zavarovalništvu (ZZavar-1A). Glede na to, da se IDD izvaja že kar precej časa in da so nacionalni nadzorni organi pridobili marsikatere izkušnje z nadzorom, zavarovalnice in drugi distributerji pa z uporabo njenih pravil, je nastopil čas za pregled izkušenj pri uporabi IDD.

Namen javnega dogodka EIOPE je zbrati informacije o uporabi IDD, tudi za namen priprave drugega poročila EIOPE o uporabi IDD, ki bo objavljeno do konca leta 2023.

Dogodek bo zajemal vsebine, kot so izboljšanje kakovosti svetovanja in prodajnih metod, vpliv nastajajočih trendov na distribucijo zavarovanj (npr. digitalizacija ter novi distribucijski modeli in nova pravila o trajnosti), vpliv COVID-19 in trenutnega geopolitičnega razvoja na distribucijo zavarovanj ter vprašanja, povezana s praktično uporabo IDD.

Javni dogodek je brezplačen in odprt za vse vrste organizacij in članov javnosti, vključno s predstavniki pristojnih nadzornih organov, potrošniških združenj/organov, akademikov, trgovinskih združenj, zavarovalnic in zavarovalnih posrednikov in zastopnikov.

Različni predstavniki nacionalnih organov za konkurenco, potrošniških združenj, zavarovalnic in zavarovalniških zastopnikov in posrednikov bodo sodelovali kot govorniki in delili svoja stališča.

Dogodek bo potekal digitalno po Webexu in sicer:

Četrtek, 9. marec 2023, od 14.00 do 17.45 CEST
Petek, 10. marec 2023, od 09.30 do 12.00 CEST

Več o dogodku in registraciji na dogodek je na voljo na spletni strani EIOPE.
Na dogodek se lahko prijavite na tej povezavi – REGISTRACIJA.

Vabilo na dogodek: Pet let direktive IDD – ugotovitve in izmenjava izkušenj